Podpora Wago PFC100/PFC200

Od vydání poslední verze REX uplynuly téměř čtyři měsíce. Během léta jsme se intenzivně snažili opravit chyby, zlepšovat uživatelskou přívětivost REXu a hlavně podpořit nové platformy. Dnes s radostí vydáváme novou verzi 2.50.5, jejímž hlavním rysem je podpora programovatelných kontrolérů Wago PFC100/PFC200.

Tím, že jsme podpořili tuto platformu, zaplňujeme mezeru mezi low-cost řídicími jednotkami na bázi minipočítače Raspberry Pi a hi-end průmyslovými počítači (IPC). Bez ohledu na velikost a požadavky vašeho projektu si nyní můžete zvolit vhodnou hardwarovou platformu. Ať už se jedná o tradiční řízení průmyslových procesů nebo řízení strojů, modulární architektura kontrolérů PFC umožňuje flexibilní konfiguraci I/O modulů. V řadě 750/753 je jich k dispozici celá řada.

I když používáte jednu z již zavedených platforem systému REXYGENYGEN, nová verze 2.50.5 má co nabídnout. Kromě opravených chyb a drobných vylepšení stojí za zmínku nové funkce pro práci s datovými trendy. Patří sem kurzory pro rychlou analýzu zaznamenaných dat a export vybraného časového intervalu. Pokud používáte komunikaci Modbus RTU (RS-232, RS-485, UART), měli byste si projít aktualizovanou uživatelskou příručku, zejména konfiguraci timeoutů.

Pokud právě začínáte se systémem REX, jednoduše si vyberte jednu z příruček Začínáme se systémem REX, která odpovídá vámi zvolené platformě.

Podrobný seznam nových funkcí a opravených chyb naleznete v části Historie vývoje.

Rychlé odkazy